Washdown controleweger geschikt voor hogedrukreiniging

Het schoonhouden van controlewegers in de levensmiddelen verwerkende industrie is een uitdaging. Zeker als er veel water, bijtende reinigingsmiddelen en ontsmettingsmiddelen aan te pas komt. Bij een verkeerde behandeling bestaat het risico dat machines direct onbruikbaar zijn. Vanaf nu behoort dat probleem tot de verleden tijd. Wipotec-OCS heeft met de HC-M-WD een speciale washdown checkweigher ontwikkeld. Volledig opgebouwd uit IP69K componenten en geschikt voor de meest intensieve reiniging.

Hygiënisch ontwerp voor maximale reiniging

De washdown controleweger heeft een open constructie met afgeronde oppervlakken en unieke druipranden. Deze dynamische controleweger is voorzien van onderhoudsvrije servomotoren van roestvrij staal. Doordat alles is uitgevoerd in IP69K beschermingsklasse is het mogelijk om de volledige machine zonder gevaar te reinigen. Zelfs met hogedrukreiniger op draaiende transportbanden om alle oppervlakken grondig schoon te maken. De Wipotec-OCS HC-M-WD voldoet aan alle wettelijke voorschriften, reinigingscriteria en strenge hygiëne-eisen van de levensmiddelenindustrie.

Uitzonderlijk nauwkeurige checkweger

Door de washdown reinigingsmogelijkheid zijn ook de weegresultaten betrouwbaarder en nauwkeuriger dan bij reguliere checkwegers. Daarbij is de weegcel in deze controleweger volledig uitgevoerd in RVS met aflopende behuizingsvorm. Het machineframe beschikt zelfs over een aparte basis voor trillings- en schokvrije integratie van de weegcel.


Belangrijkste voordelen

 

  1. IFS/BRC geschikt
  2. Onderhoudsvrije servomotoren in RVS behuizing
  3. IP69K uitvoering voor alle componenten
  4. Open frame, eenvoudig en grondig reinigbaar
  5. Zeer nauwkeurige en snelle krachtcompensatie RVS weegcel
  6. HACCP/LMHV/FDA design